Trommemaskiner

Trommemaskiner er enten analoge eller digitale og bruges til at skabe grundlaget for elektronisk musik. Roland producerede de første trommemaskiner og har nu igen udgivet deres klassiske model, TR-08.

Se al information

Vores mest populære trommemaskiner

Om Trommemaskiner

Trommemaskiner udnytter samples eller syntese for at sekventere eller indspille slagtøjselementer ved hjælp af pads eller knapper. Mange inkluderer en step-sequencer for at tillade brugere at sekventere et beat trin for trin. Sådanne trommemaskiner er utrolig alsidige, og tilbyder mulighed for at oprette melodiske slagtøjssekvenser udover konventionelle trommelyde. Brugen af samples og time-stretching udvider yderligere mulighederne, som trommemaskiner kan give, og giver mulighed for at oprette helt nye lyde fra en oprindelig sample.

Typisk byder de også på on-the-fly sampling og real-time optagelse. Udover at være populære i elektronisk musik kan de også bruges i stedet for en trommeslager, hvor de er ikke tilgængelige eller ønskede.

Software-studier indarbejder oftere og oftere trommemaskiner, der tilbyder ekspansive sampling-kapaciteter. Brugen af MIDI-controllere kan byde på fornemmelse og interaktionen fra en hardware-trommemaskine i en software-pakke.