Violiner

Invester i fremtiden. Fra din første violin til et karrieredefinerende instrument. Vores store violinudvalg består af alt fra præcise kopier af traditionelle Stradivarius og Guarneri violiner, til moderne designs fra Wood Violins og Bridge Violins. Alle de violiner du køber hos Gear4music inkluderer en 2-års garanti - uanset, hvad dit budget er.

Se al information

Vores mest populære violiner

Første 30 produkter vises

Information om violiner

Violinens historie:

Violiner stammer fra langt tilbage i fortiden, men fik de fleste af de moderne egenskaber fra strengeinstrumentmagerne i Italien i 1500-tallet. Instrumentet var dengang en viol, og ikke violinen som vi kender den i dag. Det var først i Barokken, at violinen begyndte at blomstre, da anerkendte komponister som Antonio Vivaldi og Johann Sebastian Bach begyndte at bruge violiner i mange af deres kompositioner. Violinen er siden dengang blevet højt elsket og højt anset verden rundt, både som et soloinstrument og et koncertinstrument. Violiner spilles i dag af musikere i en række musikgenrer, inklusiv klassisk musik, jazz og folkemusik.

Violinen er et akustisk instrument med fire strenge, som spilles med en bue. Den er i toppen af strengeinstrumentfamilien, som også består af violaen, celloen og kontrabassen. Lyd produceres normalt ved hjælp af en bue lavet af en pind med påmonteret hestehår. Den mest normale måde at spille violin er med bue (også kaldet arco), men der findes også andre teknikker man kan bruge, som for eksempel pizzicato (plukning af strengene) for at nævne én. Kolofonium gnides på buehåret for at sikre, at den bevæger sig jævnt langs violinstrengene for at oprette den nødvendige resonans.

At vælge en violin i den korrekte størrelse er meget væsentligt for at sikre komfortabelt spil. Den bedste måde at beregne dette på er ved at holde armen strakt ud og måle afstanden fra halsen til håndleddet.