Orkesterinstrumenter

Oplev en samling af orkestrale instrumenter og tilbehør fra de mest eftertragtede navne i strenge, messing, træblæser og orkestrale slagtøj.

Se al information

Mest populære orkesterinstrumenter

Orkesterinstrumenter info

Klarinter typer

Der er fire hovedtyper af klarinet, Bb (eller B-flat), sopran, alt og bas. Af de fire er Bb den mest spillede og er måske den, der mest tænkes på, når ordet klarinet nævnes. Den betragtes generelt som værende et godt sted for folk at starte, når man begynder på klarinet, da dens størrelse er godt egnet til begyndere. Når en person har mestret at spille én type klarinet, er det generelt relativt let at lære at spille et af de andre instrumenter.

Trompet typer

Hver enkelt varierer i form, længde og boringens størrelse, og de har alle deres eget særpræg og let identificerbar lyd. For eksempel har kornetten en meget tykkere, rigere og blødere lyd end andre typer trompeter, hvoraf mange har større skarphed og brilliance.

En anden faktor at overveje, er køberens niveau af kompetence, da et flygelhorn for eksempel kunne være bedre egnet til mere øvede musikere. Elev eller yngre spillere bør studere specifikationerne af de forskellige trompeter for bedst at beslutte hvilken en, der egner sig bedst til deres behov.