Sækkepibe

Gear4music.com

Sækkepiber er synonymt med folkemusik i Skotland og Irland, og bruges i militære musikkorps eller som et solo instrument, ofte ved formelle lejligheder såsom bryllupper, festivaler og højtider såsom Edinburgh Tattoo. De producerer en fuld lyd, bestående af en vedvarende drone og en melodisk linje. Lyden af sækkepiber er fuldkommen unik - intet andet lyder ganske som dem, men en ru tilnærmelse kan nås et sted mellem den pibende tone fra en oboe og den dynamiske fanfare fra en trompet. Se al information

Sækkepibe

Første 10 produkter vises

Om sækkepiber

Saekkepiben kan muligvis dateres tilbage til romerske eller præ-romerske eraer. Oxford musik historie antyder, at en skulptur af sækkepibe blev fundet på en skulptur fra Mellemøsten fra 1000 F.kr.

Dele af en sækkepibe

Posen er en lufttæt beholder, der holder luften og regulerer dens flow hvilket gør det muligt for spilleren at holde en konstant lyd. Spilleren blæser luft ind i den gennem en pipe eller pumper luft ind i den med bælge. Materialerne, der anvendes til posen varierer fra dyrehud til syntetiske materialer.

Chanter er et melodi rør som spilles med to hænder. Den åbne karakter af røret betyder, at det er svært for en spiller at stoppe instrumentet fra at lyde klingende, så det meste sækkepibe musik følger en konstant, legato lyd, som resulterer i den melodiøse, næsten hjemsøgte lyd forbundet med disse instrumenter.

Chanter rørbladet er installeret pa toppen af chanteren og er, hvad spilleren bruger til at producere lyden.

Sækkepibe droner er de rør, som producerer en konstant harmoniserende tone i hele spillet. Drone er generelt udformet i to eller flere dele med et glidende led, så tonen kan justeres.

Sækkepibe øvelse chanters er brugt for begyndere for at lære at spille og bruges også af flere erfaringne spillere til at øve og forbedre deres færdigheder.