MIDI-keyboards

MIDI-keyboards er at af de mest nyttige værktøj, som du kan have i din studieopsætning. Disse enheder kan bruges til at forbedre din arbejdsprocess og gør dig i tillæg i stand til at arbejde kreativt med din software. Disse keyboards forbindes normalt til din computer via USB og kan tilordnes til at programmere VSTs, DAWs, synthesizere og samplere.

Se al information

Vores mest populære MIDI-keyboards

Om MIDI-keyboards

MIDI-keyboards ligner meget traditionelle keyboards, men er normalt ikke udstyret med deres egne lyde. MIDI-keyboards skal derfor bruges sammen med data- og softwarebaserede instrumenter eller eksterne moduler for at producere lyd.

I dag er det muligt at forbinde næsten alle MIDI-keyboards til din computer via USB-forbindelse. Nogle modeller har også en ekstra "MIDI IND" eller "MIDI UD" port, som kan bruges til at tilslutte ekstern hardware som for eksempel synthesizere. MIDI-keyboards er normalt tilgængelige med enten 25, 49, 61 eller 88 tangenter, men næsten alle har en octave shift-knap, som giver dig adgang til hele toneudvalget. De har af og til også et moduleringshjul og pitch bend til ekstra udtryk. De yderlige knapper og fadere kan ofte tilpasses til at kontrollere softwaren, som reagerer på MIDI-signalerne.

Et MIDI-keyboard, eller master-keyboard, er en digital enhed, som sender MIDI-data til andre enheder, som er i stand til at modtage den. Den mest normale måde at bruge et MIDI-keyboard på er til at spille VST eller "softwareinstrumenter", som bruges på en computer. De kan også bruges til at sende softwareændringer til DAW musiksoftwares så du kan styre en række parametre uden at bruge computermusen, eller til at sekvensere eller spille hardware synthmoduler. I dag er det mest normalt at bruge MIDI som overføres og kobles til direkte via USB.