Bas

Bassen er afgørende for forankringen i musik og melodier. Hos Gear4music har vi en lidenskab for alt, der har med bas at gøre, lige fra vores egne eksklusive begynderpakker for de spirende bassister til vores premium basser såsom Fender, Warwick og Music Man. View All Information

Mest populære basguitarer

Første 17 produkter viser

Lær mere om basguitarer

Berømte basguitarer

Som med elektriske guitarer, er en af de mest populære producenter af basguitarer Fender, som var banebrydende med bassen. Basguitaren er stærkt knyttet til rockmusik og er blevet anvendt igennem årerne af Black Sabbaths Geezer Butler, Metallicas Cliff Burton og The Whos John Entwhistle samt tusindvis af kunstnere på tværs af mange genrer.

Virkningen af træ på baslyden

Størstedelen af basguitarer er solidbody, hvilket betyder, at der er ikke plads inde i kroppen på bassen til at lade lyden blive naturligt kastet tilbage som med et akustisk instrument. De billigste solidbody basguitarer er typisk lavet af blødere træ såsom krydsfinèr eller plastik. På dyrere basmodeller anvendes de hårde træsorter som ahorn, palisander og mahogni .

For solidbody basguitarer giver mahogni en kompakt og woody lyd og passer godt til Country og Blues musik. Palisander giver på den anden side en mere metallisk bas lyd, der er rig og kompleks i både høje og lave registre. Ahorn har en fladere tone, som kan virke særlig godt, når man spiller bas ved høj lydstyrke.

Hollowbody basguitarer bruges også, men er hovedsagelig til dem, der nyder jazz og folkemusik, da de skaber en stille, mere akustisk bas lyd, der passer bedre til denne type musik.

Basguitar nyheder

Hofner annoncere Shorty bas i nye Finish

Hofner HCT shorty bassen er nu tilgængelig i en hvid finish.... Mere »

Æresmedlem Lemmy frimærker udgives i Tyskland

Ikoniske Motorhead bassist Lemmy er indstillet til at blive fejret med limited edition stempel køre.... Mere »

Fender dykke ned i In-Ear Monitor område

Verdenskendte guitar producent tilbyder fem nye i-ear monitor modeller i deres seneste satsning.... Mere »

D'Addario indføre Humiditrak

D'Addario indføre Humiditrak - en enhed, der lever inde i din guitar case og giver real-time betingelse opdateringer via en smartphone app, så du kan holde øje med din økse.... Mere »

Musikmesse 2016: Musik mand 40-årsdagen 'Gamle Smoothie' StingRay bas

Musik mand har lavet trofaste gengivelse af StingRay prototype #26, designet til Sterling bold.... Mere »