Bastilbehør

Bastilbehør er afgørende for enhver bassists setup, og hos Gear4music har vi altid et bredt udvalg af muligheder på lager. Hvis du lige er begyndt at spille pas, så kan du finde komplette tilbehørspakker og undervisnings dvd'er til begyndere.
Uanset om du leder efter et nyt plekter, en mere komfortabel taske til dit instrument eller en beskyttende hardshell kuffert, så kan vi hjælpe dig. Med strenge i alle tykkelser fra topbrands såsom Fender, D'Addario og Warwick, så kan du bevare orginaliteten og samtidig sørge for at din bas lyder sit bedste.
Se det store udvalg her hos Gear4music.

Se al information

Mest populære bastilbehør

Lyden af basguitar

Hvordan laves lyden af en bas?

Ligesom med elektriske guitarer, så er de to vigtigste dele af en basstrengene og pickupper. Vibrationer fra strengene modtages af pickupper, som forvandler dem til elektroniske signaler. Disse overføres derefter til en forstærker, hvilket skaber lyden.

Alle basguitar fungerer generelt på samme måde, selv om de materialer, hvorfra de er lavet, og deres figur kan have en mærkbar virkning på hvilken type lyd der fremvises og hvilken musikgenre de er bedst egnet til at spille.

Effekten af træ på baslyden

Størstedelen af basser er solidbody, hvilket betyder, at der er ikke plads inde i kroppen af guitaren til at tillade lyden at runge naturligt som med akustiske instrumenter. De billigste solidbodys er laves typisk fra blødere træsorter som krydsfinér eller plast, mens hårde træsorter som ahorn, rosewood og mahogni anvendes til dyrere modeller. Hvad angår solidbody basguitar så producerer mahogni en kompakt og woody lyd og passer godt til country og blues musik.

Rosentræ er generelt overvejet når man vil skabe en mere metallisk lyd, der er rig og kompleks i både de høje og lave registre. Derimod har ahorn en fladere tone, som især arbejder godt når du spiller med en kraftig lydstyrke.

Hollowbody basguitar bruges hovedsageligt af dem der nyder jazz og folkemusik da de laver en mere støjsvag, akustisk lyd der passer bedre til denne type af spil.