Bastilbehør

Bastilbehøret er afgørende for enhver bassist setup, og hos Gear4music har vi altid et bredt udvalg af muligheder på lager. Hvis du lige er startet med bas så har vi komplette tilbehørs pakker for begyndere såvel som undervisnings dvd'er. Se al information

Mest populære bas tilbehør

Lyden af bas Guitar

Hvordan er lyden af en bas oprettet?

Ligesom med elektriske guitarer, så er de to vigtigste dele af en basstrengene og pickupper. Vibrationer fra strengene modtages af pickupper, som forvandler dem til elektroniske signaler. Disse overføres derefter til en forstærker, hvilket skaber lyden.

Alle basguitar fungerer generelt på samme måde, selv om de materialer, hvorfra de er lavet, og deres figur kan have en mærkbar virkning på hvilken type lyd der fremvises og hvilken musikgenre de er bedst egnet til at spille.

Effekten af træ på bas lyden

Størstedelen af basser er solidbody, hvilket betyder, at der er ikke plads inde i kroppen af guitaren til at tillade lyden at runge naturligt som med akustiske instrumenter. De billigste solidbodys er laves typisk fra blødere træsorter som krydsfinér eller plast, mens hårde træsorter som ahorn, rosewood og mahogni anvendes til dyrere modeller. Hvad angår solidbody basguitar så producerer mahogni en kompakt og woody lyd og passer godt til country og blues musik.

Rosentræ er generelt overvejet når man vil skabe en mere metallisk lyd, der er rig og kompleks i både de høje og lave registre. Derimod har ahorn en fladere tone, som især arbejder godt når du spiller med en kraftig lydstyrke.

Hollowbody basguitar bruges hovedsageligt af dem der nyder jazz og folkemusik da de laver en mere støjsvag, akustisk lyd der passer bedre til denne type af spil.